Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op +31 (0)299-399 999

Kennisbank

Pakket royal Volendam

Vier de feestdagen met een kerstpakket van Mooijer-Volendam

Storm Poly raasde woensdag 5 juli 2023 door ons land en even leek het of de herfst al was aangebroken. Een mooi moment om alvast vooruit te kijken: voordat u het weet staat de feestelijke decembermaand namelijk alweer voor de deur.  Als werkgever is dit een drukke periode, en dat betekent dat het juist nu […]

Lees verder →
Pakket royal Volendam

Vier de feestdagen met een kerstpakket van Mooijer-Volendam

Storm Poly raasde woensdag 5 juli 2023 door ons land en even leek het of de herfst al was aangebroken. Een mooi moment om alvast vooruit te kijken: voordat u het weet staat de feestelijke decembermaand namelijk alweer voor de deur.  Als werkgever is dit een drukke periode, en dat betekent dat het juist nu […]

Lees verder →
Kokkels in de keuken

Kokkels: het goud van de Wadden

Naast de reeds behandelde coquille, venusschelpen en vongole is het deze maand tijd voor een ander populair schelpdier, namelijk de kokkel. De kokkel kan gezien worden als het Nederlandse broertje van de venusschelp. Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de twee schelpdieren.  Kokkels zijn te vinden in diverse Europese wateren. Kokkels van hoogwaardige kwaliteit […]

Lees verder →
Kokkels in de keuken

Kokkels: het goud van de Wadden

Naast de reeds behandelde coquille, venusschelpen en vongole is het deze maand tijd voor een ander populair schelpdier, namelijk de kokkel. De kokkel kan gezien worden als het Nederlandse broertje van de venusschelp. Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de twee schelpdieren.  Kokkels zijn te vinden in diverse Europese wateren. Kokkels van hoogwaardige kwaliteit […]

Lees verder →
Gyoza - Mooijer Volendam

Gyoza: de Japanse dumpling 

Wat zijn dumplings? Waar komen dumplings vandaan en welke dumplings zijn het populairst? Drie vragen die voor u als inkoper belangrijk zijn om te weten en die in onderstaand artikel uitgebreid beantwoord worden.  Gyoza is een Japanse dumpling die valt onder de categorie ‘Dim Sum’. Dim Sum-producten zijn al sinds jaar en dag enorm populair […]

Lees verder →
Gyoza - Mooijer Volendam

Gyoza: de Japanse dumpling 

Wat zijn dumplings? Waar komen dumplings vandaan en welke dumplings zijn het populairst? Drie vragen die voor u als inkoper belangrijk zijn om te weten en die in onderstaand artikel uitgebreid beantwoord worden.  Gyoza is een Japanse dumpling die valt onder de categorie ‘Dim Sum’. Dim Sum-producten zijn al sinds jaar en dag enorm populair […]

Lees verder →
victoriabaars Mooijer-Volendam

Victoriabaars: een koninklijke zoetwatervis 

Victoriabaars, een koninklijke naam voor een bijzondere zoetwatervis. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld en een zeer gewilde consumptievis. Victoriabaarsfilet is een stevige visfilet, neutraal van smaak en eenvoudig te gebruiken in verschillende gerechten. In Nederland is de vis ook vaak bekend onder de naam ‘nijlbaars’.  Kwalitatief goede, verse victoriabaars inkopen Victoriabaars […]

Lees verder →
victoriabaars Mooijer-Volendam

Victoriabaars: een koninklijke zoetwatervis 

Victoriabaars, een koninklijke naam voor een bijzondere zoetwatervis. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld en een zeer gewilde consumptievis. Victoriabaarsfilet is een stevige visfilet, neutraal van smaak en eenvoudig te gebruiken in verschillende gerechten. In Nederland is de vis ook vaak bekend onder de naam ‘nijlbaars’.  Kwalitatief goede, verse victoriabaars inkopen Victoriabaars […]

Lees verder →
Zwaardvis

Een zwak voor zwaardvis

Zwaardvis: een bijzondere vis met een bijzonder uiterlijk. Wanneer je een zwaardvis in z’n geheel ziet, is het niet heel verrassend hoe deze vis aan z’n naam gekomen is. Deze spectaculaire vis heeft namelijk een extreem lange bovenkaak in de vorm van een zwaard. Dit bijzondere uiterlijk maakt de vis uiterst populair bij beroeps- en […]

Lees verder →
Zwaardvis

Een zwak voor zwaardvis

Zwaardvis: een bijzondere vis met een bijzonder uiterlijk. Wanneer je een zwaardvis in z’n geheel ziet, is het niet heel verrassend hoe deze vis aan z’n naam gekomen is. Deze spectaculaire vis heeft namelijk een extreem lange bovenkaak in de vorm van een zwaard. Dit bijzondere uiterlijk maakt de vis uiterst populair bij beroeps- en […]

Lees verder →
Ha Kau geserveerd in een traditioneel bamboe stoommandje.

De bekendste dumpling Ha Kau

Dumplings of Dim Sum-producten zijn in Azië al eeuwenlang enorm populair. Ook in Europa neemt de populariteit van bekende Dim Sum steeds meer toe. De meest bekende Dim Sum-producten zijn Ha Kau, Gyoza of dumplings gevuld met varkensvlees of kip. We vertelden al eens eerder over de verschillende Dim-Sum producten bij Mooijer Volendam: Wat is […]

Lees verder →
Ha Kau geserveerd in een traditioneel bamboe stoommandje.

De bekendste dumpling Ha Kau

Dumplings of Dim Sum-producten zijn in Azië al eeuwenlang enorm populair. Ook in Europa neemt de populariteit van bekende Dim Sum steeds meer toe. De meest bekende Dim Sum-producten zijn Ha Kau, Gyoza of dumplings gevuld met varkensvlees of kip. We vertelden al eens eerder over de verschillende Dim-Sum producten bij Mooijer Volendam: Wat is […]

Lees verder →

Watertanden met wijting

Wijting is geen vissoort die je vaak op de reclameborden in viswinkels ziet staan. Toch is wijting een veelgebruikte vis, die voornamelijk verwerkt wordt in visgerechten of gebruikt wordt voor de populaire kibbeling. De reden dat er in winkels niet gepronkt wordt met het woord ‘wijting’, is omdat deze vissoort vanwege de lage prijs vaak […]

Lees verder →

Watertanden met wijting

Wijting is geen vissoort die je vaak op de reclameborden in viswinkels ziet staan. Toch is wijting een veelgebruikte vis, die voornamelijk verwerkt wordt in visgerechten of gebruikt wordt voor de populaire kibbeling. De reden dat er in winkels niet gepronkt wordt met het woord ‘wijting’, is omdat deze vissoort vanwege de lage prijs vaak […]

Lees verder →
De kenmerken van de tarbot

Tarbot op tafel

Een exclusievere vis dan tarbot kom je niet vaak tegen. Deze ronde platvis is een ware delicatesse en een verrijking van ieder gerecht in de keuken. Tarbot is een prijzige vis, dus het is belangrijk dat u als inkoper van tarbot wel waar voor u geld krijgt. Waar moet u op letten bij het inkopen […]

Lees verder →
De kenmerken van de tarbot

Tarbot op tafel

Een exclusievere vis dan tarbot kom je niet vaak tegen. Deze ronde platvis is een ware delicatesse en een verrijking van ieder gerecht in de keuken. Tarbot is een prijzige vis, dus het is belangrijk dat u als inkoper van tarbot wel waar voor u geld krijgt. Waar moet u op letten bij het inkopen […]

Lees verder →
venusschelpen

Verse vongole en venusschelpen

Een tijdje geleden behandelden we in onze Kennisbank uitgebreid de coquille: een uiterst populair schelpdier in Nederland met een Franse naam. Vandaag gaan we het hebben over een ander populair schelpje, namelijk de Venusschelp. Venusschelpen zijn in Nederland veelal bekend onder de Italiaanse naam vongole. Als oer-Italiaans product krijgt dit artikel dan ook een klein […]

Lees verder →
venusschelpen

Verse vongole en venusschelpen

Een tijdje geleden behandelden we in onze Kennisbank uitgebreid de coquille: een uiterst populair schelpdier in Nederland met een Franse naam. Vandaag gaan we het hebben over een ander populair schelpje, namelijk de Venusschelp. Venusschelpen zijn in Nederland veelal bekend onder de Italiaanse naam vongole. Als oer-Italiaans product krijgt dit artikel dan ook een klein […]

Lees verder →

Horsmakreel – het vergeten visje

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: horsmakreel is geen makreel of makreelsoort. Naast het feit dat de bekende makreel volledig ingeburgerd is in de Nederlandse keuken, is zowel de afkomst, het uiterlijk, de smaak als de bereiding van de horsmakreel totaal verschillend dan die van de makreel.  Wat precies het verschil […]

Lees verder →

Horsmakreel – het vergeten visje

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: horsmakreel is geen makreel of makreelsoort. Naast het feit dat de bekende makreel volledig ingeburgerd is in de Nederlandse keuken, is zowel de afkomst, het uiterlijk, de smaak als de bereiding van de horsmakreel totaal verschillend dan die van de makreel.  Wat precies het verschil […]

Lees verder →
tilapiafilet

Tijd voor tilapia

Tilapia is samen met pangasius een van de populairste gekweekte vissoorten van het moment. Qua delicatesse valt de vis een categorie lager dan bijvoorbeeld zeebaars, dorade of kabeljauw, maar de tilapia is zeker geen vis om te vergeten. Het stevige visvlees laat zich makkelijk bereiden en de neutrale smaak zorgt dat het visje goed te […]

Lees verder →
tilapiafilet

Tijd voor tilapia

Tilapia is samen met pangasius een van de populairste gekweekte vissoorten van het moment. Qua delicatesse valt de vis een categorie lager dan bijvoorbeeld zeebaars, dorade of kabeljauw, maar de tilapia is zeker geen vis om te vergeten. Het stevige visvlees laat zich makkelijk bereiden en de neutrale smaak zorgt dat het visje goed te […]

Lees verder →
Fine de Claire

De exclusieve oester

Oesters: iedereen kent ze wel, maar niet veel mensen hebben ze daadwerkelijk al eens gegeten. Het lijkt misschien geen gangbaar en toegankelijk product, maar een oester is een delicatesse die iedereen een keer geproefd moet hebben. De zilte smaak van een oester is werkelijk uniek.  Omdat oesters in Nederland steeds populairder worden, geven wij u […]

Lees verder →
Fine de Claire

De exclusieve oester

Oesters: iedereen kent ze wel, maar niet veel mensen hebben ze daadwerkelijk al eens gegeten. Het lijkt misschien geen gangbaar en toegankelijk product, maar een oester is een delicatesse die iedereen een keer geproefd moet hebben. De zilte smaak van een oester is werkelijk uniek.  Omdat oesters in Nederland steeds populairder worden, geven wij u […]

Lees verder →
Copyright © 2024 Mooijer-Volendam

Winkelwagen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.