Kennisbank
Een zwak voor zwaardvis
Zwaardvis: een bijzondere vis met een bijzonder uiterlijk. Wanneer je een zwaardvis in z’n geheel ziet, is het niet heel verrassend hoe deze vis aan z’n naam gekomen is. Deze spectaculaire vis heeft namelijk een extreem lange bovenkaak in de vorm van een zwaard. Dit bijzondere uiterlijk maakt de vis uiterst populair bij beroeps- en […]
Lees verder →Een zwak voor zwaardvis
Zwaardvis: een bijzondere vis met een bijzonder uiterlijk. Wanneer je een zwaardvis in z’n geheel ziet, is het niet heel verrassend hoe deze vis aan z’n naam gekomen is. Deze spectaculaire vis heeft namelijk een extreem lange bovenkaak in de vorm van een zwaard. Dit bijzondere uiterlijk maakt de vis uiterst populair bij beroeps- en […]
Lees verder →De bekendste dumpling Ha Kau
Dumplings of Dim Sum-producten zijn in Azië al eeuwenlang enorm populair. Ook in Europa neemt de populariteit van bekende Dim Sum steeds meer toe. De meest bekende Dim Sum-producten zijn Ha Kau, Gyoza of dumplings gevuld met varkensvlees of kip. We vertelden al eens eerder over de verschillende Dim-Sum producten bij Mooijer Volendam: Wat is […]
Lees verder →De bekendste dumpling Ha Kau
Dumplings of Dim Sum-producten zijn in Azië al eeuwenlang enorm populair. Ook in Europa neemt de populariteit van bekende Dim Sum steeds meer toe. De meest bekende Dim Sum-producten zijn Ha Kau, Gyoza of dumplings gevuld met varkensvlees of kip. We vertelden al eens eerder over de verschillende Dim-Sum producten bij Mooijer Volendam: Wat is […]
Lees verder →Watertanden met wijting
Wijting is geen vissoort die je vaak op de reclameborden in viswinkels ziet staan. Toch is wijting een veelgebruikte vis, die voornamelijk verwerkt wordt in visgerechten of gebruikt wordt voor de populaire kibbeling. De reden dat er in winkels niet gepronkt wordt met het woord ‘wijting’, is omdat deze vissoort vanwege de lage prijs vaak […]
Lees verder →Watertanden met wijting
Wijting is geen vissoort die je vaak op de reclameborden in viswinkels ziet staan. Toch is wijting een veelgebruikte vis, die voornamelijk verwerkt wordt in visgerechten of gebruikt wordt voor de populaire kibbeling. De reden dat er in winkels niet gepronkt wordt met het woord ‘wijting’, is omdat deze vissoort vanwege de lage prijs vaak […]
Lees verder →Tarbot op tafel
Een exclusievere vis dan tarbot kom je niet vaak tegen. Deze ronde platvis is een ware delicatesse en een verrijking van ieder gerecht in de keuken. Tarbot is een prijzige vis, dus het is belangrijk dat u als inkoper van tarbot wel waar voor u geld krijgt. Waar moet u op letten bij het inkopen […]
Lees verder →Tarbot op tafel
Een exclusievere vis dan tarbot kom je niet vaak tegen. Deze ronde platvis is een ware delicatesse en een verrijking van ieder gerecht in de keuken. Tarbot is een prijzige vis, dus het is belangrijk dat u als inkoper van tarbot wel waar voor u geld krijgt. Waar moet u op letten bij het inkopen […]
Lees verder →Verse vongole en venusschelpen
Een tijdje geleden behandelden we in onze Kennisbank uitgebreid de coquille: een uiterst populair schelpdier in Nederland met een Franse naam. Vandaag gaan we het hebben over een ander populair schelpje, namelijk de Venusschelp. Venusschelpen zijn in Nederland veelal bekend onder de Italiaanse naam vongole. Als oer-Italiaans product krijgt dit artikel dan ook een klein […]
Lees verder →Verse vongole en venusschelpen
Een tijdje geleden behandelden we in onze Kennisbank uitgebreid de coquille: een uiterst populair schelpdier in Nederland met een Franse naam. Vandaag gaan we het hebben over een ander populair schelpje, namelijk de Venusschelp. Venusschelpen zijn in Nederland veelal bekend onder de Italiaanse naam vongole. Als oer-Italiaans product krijgt dit artikel dan ook een klein […]
Lees verder →Horsmakreel – het vergeten visje
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: horsmakreel is geen makreel of makreelsoort. Naast het feit dat de bekende makreel volledig ingeburgerd is in de Nederlandse keuken, is zowel de afkomst, het uiterlijk, de smaak als de bereiding van de horsmakreel totaal verschillend dan die van de makreel. Wat precies het verschil […]
Lees verder →Horsmakreel – het vergeten visje
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: horsmakreel is geen makreel of makreelsoort. Naast het feit dat de bekende makreel volledig ingeburgerd is in de Nederlandse keuken, is zowel de afkomst, het uiterlijk, de smaak als de bereiding van de horsmakreel totaal verschillend dan die van de makreel. Wat precies het verschil […]
Lees verder →Tijd voor tilapia
Tilapia is samen met pangasius een van de populairste gekweekte vissoorten van het moment. Qua delicatesse valt de vis een categorie lager dan bijvoorbeeld zeebaars, dorade of kabeljauw, maar de tilapia is zeker geen vis om te vergeten. Het stevige visvlees laat zich makkelijk bereiden en de neutrale smaak zorgt dat het visje goed te […]
Lees verder →Tijd voor tilapia
Tilapia is samen met pangasius een van de populairste gekweekte vissoorten van het moment. Qua delicatesse valt de vis een categorie lager dan bijvoorbeeld zeebaars, dorade of kabeljauw, maar de tilapia is zeker geen vis om te vergeten. Het stevige visvlees laat zich makkelijk bereiden en de neutrale smaak zorgt dat het visje goed te […]
Lees verder →De exclusieve oester
Oesters: iedereen kent ze wel, maar niet veel mensen hebben ze daadwerkelijk al eens gegeten. Het lijkt misschien geen gangbaar en toegankelijk product, maar een oester is een delicatesse die iedereen een keer geproefd moet hebben. De zilte smaak van een oester is werkelijk uniek. Omdat oesters in Nederland steeds populairder worden, geven wij u […]
Lees verder →De exclusieve oester
Oesters: iedereen kent ze wel, maar niet veel mensen hebben ze daadwerkelijk al eens gegeten. Het lijkt misschien geen gangbaar en toegankelijk product, maar een oester is een delicatesse die iedereen een keer geproefd moet hebben. De zilte smaak van een oester is werkelijk uniek. Omdat oesters in Nederland steeds populairder worden, geven wij u […]
Lees verder →Monsterlijk lekker: zeeduivel of zeewolf
Zeeduivel en zeewolf: twee vissen die hun naam beide te danken hebben aan hun opmerkelijke uiterlijk. Ze worden ook wel het lelijke eendje van de viswereld genoemd. En dit is niet geheel onterecht. Dat schijn echter vaak bedriegt, blijkt ook maar weer bij deze stelling: de zeeduivel en de zeewolf zijn beide namelijk werkelijk twee […]
Lees verder →Monsterlijk lekker: zeeduivel of zeewolf
Zeeduivel en zeewolf: twee vissen die hun naam beide te danken hebben aan hun opmerkelijke uiterlijk. Ze worden ook wel het lelijke eendje van de viswereld genoemd. En dit is niet geheel onterecht. Dat schijn echter vaak bedriegt, blijkt ook maar weer bij deze stelling: de zeeduivel en de zeewolf zijn beide namelijk werkelijk twee […]
Lees verder →Schol: diepvries of vers?
Verse schol is een heerlijke vis die zowel als hele vis (panklaar) of als filet klaargemaakt kan worden. Met het gemak van vandaag kiezen steeds meer mensen voor kant-en-klare scholfilet: geen vervelende graatjes meer om rekening mee te houden en de filets zijn gemakkelijk te verwerken door ieder gerecht. Bent u als inkoper op zoek […]
Lees verder →Schol: diepvries of vers?
Verse schol is een heerlijke vis die zowel als hele vis (panklaar) of als filet klaargemaakt kan worden. Met het gemak van vandaag kiezen steeds meer mensen voor kant-en-klare scholfilet: geen vervelende graatjes meer om rekening mee te houden en de filets zijn gemakkelijk te verwerken door ieder gerecht. Bent u als inkoper op zoek […]
Lees verder →De diversiteit van dorade
Nog niet heel lang geleden schreven we een artikel over de zeebaars: hoe dit populaire visje uit Spanje en Griekenland steeds meer in opkomst is in Nederland en wat je allemaal met een zeebaars kunt doen. De veelzijdigheid, samen met de zeer verfijnde smaak, is voornamelijk wat de zeebaars zo’n populaire vis maakt. Dit is […]
Lees verder →De diversiteit van dorade
Nog niet heel lang geleden schreven we een artikel over de zeebaars: hoe dit populaire visje uit Spanje en Griekenland steeds meer in opkomst is in Nederland en wat je allemaal met een zeebaars kunt doen. De veelzijdigheid, samen met de zeer verfijnde smaak, is voornamelijk wat de zeebaars zo’n populaire vis maakt. Dit is […]
Lees verder →Coquilles, sint-jakobsschelpen en coquilles Saint Jacques
Tijdens de kerstdagen gingen ze door heel Nederland bij de viswinkels weer als warme broodjes over de toonbank: de razend populaire sint-jakobsschelpen, ook wel coquilles of voluit coquilles Saint Jacques genoemd. De chique naam doet het schelpdier niet tekort: zowel qua smaak als qua voorkomen staat de coquille garant voor een uniek gerecht en een […]
Lees verder →Coquilles, sint-jakobsschelpen en coquilles Saint Jacques
Tijdens de kerstdagen gingen ze door heel Nederland bij de viswinkels weer als warme broodjes over de toonbank: de razend populaire sint-jakobsschelpen, ook wel coquilles of voluit coquilles Saint Jacques genoemd. De chique naam doet het schelpdier niet tekort: zowel qua smaak als qua voorkomen staat de coquille garant voor een uniek gerecht en een […]
Lees verder →