Kennisbank
Sojasaus: dé smaakmaker uit de Aziatische keuken
Sojasaus is de bekendste smaakmaker uit de Aziatische keuken. Sterker nog: het is een onmisbaar ingrediënt. Deze donkerkleurige, hartige én zoete saus is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en kent een lange geschiedenis. Van de oorsprong in het oude China tot de wereldwijde populariteit van vandaag: sojasaus heeft een lange weg afgelegd om te staan waar […]
Lees verder →Sojasaus: dé smaakmaker uit de Aziatische keuken
Sojasaus is de bekendste smaakmaker uit de Aziatische keuken. Sterker nog: het is een onmisbaar ingrediënt. Deze donkerkleurige, hartige én zoete saus is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en kent een lange geschiedenis. Van de oorsprong in het oude China tot de wereldwijde populariteit van vandaag: sojasaus heeft een lange weg afgelegd om te staan waar […]
Lees verder →Sesamzaad: oeroud voedzaam product met sterke smaakÂ
Sesamzaad voegt een unieke twist toe aan gerechten over de hele wereld. Deze kleine, ovale zaadjes van de sesamplant kennen een rijke geschiedenis en zijn een van de oudste gewassen ter wereld. Na hun oorsprong in Afrika zijn ze nu wereldwijd verspreid en spelen ze een belangrijke rol in verschillende keukens. In dit artikel gaan […]
Lees verder →Sesamzaad: oeroud voedzaam product met sterke smaakÂ
Sesamzaad voegt een unieke twist toe aan gerechten over de hele wereld. Deze kleine, ovale zaadjes van de sesamplant kennen een rijke geschiedenis en zijn een van de oudste gewassen ter wereld. Na hun oorsprong in Afrika zijn ze nu wereldwijd verspreid en spelen ze een belangrijke rol in verschillende keukens. In dit artikel gaan […]
Lees verder →Kokosmelk in de wereldkeuken: van de oorsprong tot huidige trends
Kokosmelk is een veelzijdig en veelgebruikt ingrediënt dat oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, maar wereldwijd steeds populairder wordt. Deze romige vloeistof ontstaat door het persen van kokosnootvruchtvlees. Al eeuwenlang speelt kokosmelk een centrale rol in verschillende culinaire tradities en recepten. In dit artikel gaan we dieper in op het totaalplaatje van kokosmelk, zodat u precies weet […]
Lees verder →Kokosmelk in de wereldkeuken: van de oorsprong tot huidige trends
Kokosmelk is een veelzijdig en veelgebruikt ingrediënt dat oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, maar wereldwijd steeds populairder wordt. Deze romige vloeistof ontstaat door het persen van kokosnootvruchtvlees. Al eeuwenlang speelt kokosmelk een centrale rol in verschillende culinaire tradities en recepten. In dit artikel gaan we dieper in op het totaalplaatje van kokosmelk, zodat u precies weet […]
Lees verder →Rijstpapier: een delicate omhulling voor iedere culinaire creatieÂ
In onze nieuwe blog over jasmijnrijst kreeg u al een eerste kijkje in ons nieuwe droogassortiment. Als aanvulling op onze hoogwaardige verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te maken. Rijstpapier van […]
Lees verder →Rijstpapier: een delicate omhulling voor iedere culinaire creatieÂ
In onze nieuwe blog over jasmijnrijst kreeg u al een eerste kijkje in ons nieuwe droogassortiment. Als aanvulling op onze hoogwaardige verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te maken. Rijstpapier van […]
Lees verder →Alles over rijstnoedels: ontdek ons uitgebreide aanbod
Rijstnoedels zijn een type noedels gemaakt van rijstmeel en water. Ze zijn een veelvoorkomend ingrediënt in de Aziatische keuken en worden vaak gebruikt in gerechten zoals noedelsoep, roerbakgerechten, loempia’s en salades. Rijstnoedels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van dunne vermicelli-achtige noedels tot bredere, platte noedels. AAA-kwaliteit rijstnoedels Bij Mooijer-Volendam hebben we een groot en […]
Lees verder →Alles over rijstnoedels: ontdek ons uitgebreide aanbod
Rijstnoedels zijn een type noedels gemaakt van rijstmeel en water. Ze zijn een veelvoorkomend ingrediënt in de Aziatische keuken en worden vaak gebruikt in gerechten zoals noedelsoep, roerbakgerechten, loempia’s en salades. Rijstnoedels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van dunne vermicelli-achtige noedels tot bredere, platte noedels. AAA-kwaliteit rijstnoedels Bij Mooijer-Volendam hebben we een groot en […]
Lees verder →De diversiteit van jasmijnrijst; van Thailand naar Cambodja
Naast verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Maak kennis met ons complete droogassortiment: met producten zoals rijst, noedels en vermicelli tot sauzen, olie en azijn en diverse kruiden en specerijen. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te […]
Lees verder →De diversiteit van jasmijnrijst; van Thailand naar Cambodja
Naast verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Maak kennis met ons complete droogassortiment: met producten zoals rijst, noedels en vermicelli tot sauzen, olie en azijn en diverse kruiden en specerijen. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te […]
Lees verder →De heilbot: een culinair meesterwerk
Heilbot is een exclusieve vis die bekendstaat om zijn delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. Met zijn imposante grootte en bijzondere kenmerken is heilbot een populaire keuze voor de echte fijnproevers. Als inkoper van heilbot is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het inkopen van zowel verse heilbot als […]
Lees verder →De heilbot: een culinair meesterwerk
Heilbot is een exclusieve vis die bekendstaat om zijn delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. Met zijn imposante grootte en bijzondere kenmerken is heilbot een populaire keuze voor de echte fijnproevers. Als inkoper van heilbot is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het inkopen van zowel verse heilbot als […]
Lees verder →De snoekbaars: kenmerken, leefgebied en visserijÂ
De snoekbaars is een populaire sportvis die commercieel vooral bekendstaat om zijn uitstekende smaak. Het is een roofvis die voorkomt in zoet water in zowel Europa als Azië. De snoekbaars is goed herkenbaar aan zijn langgerekte lichaam en brede kop met een grote bek vol scherpe tanden. Past de snoekbaars in het rijtje zeebaars, roodbaars […]
Lees verder →De snoekbaars: kenmerken, leefgebied en visserijÂ
De snoekbaars is een populaire sportvis die commercieel vooral bekendstaat om zijn uitstekende smaak. Het is een roofvis die voorkomt in zoet water in zowel Europa als Azië. De snoekbaars is goed herkenbaar aan zijn langgerekte lichaam en brede kop met een grote bek vol scherpe tanden. Past de snoekbaars in het rijtje zeebaars, roodbaars […]
Lees verder →Vier de feestdagen met een kerstpakket van Mooijer-Volendam
Storm Poly raasde woensdag 5 juli 2023 door ons land en even leek het of de herfst al was aangebroken. Een mooi moment om alvast vooruit te kijken: voordat u het weet staat de feestelijke decembermaand namelijk alweer voor de deur. Als werkgever is dit een drukke periode, en dat betekent dat het juist nu […]
Lees verder →Vier de feestdagen met een kerstpakket van Mooijer-Volendam
Storm Poly raasde woensdag 5 juli 2023 door ons land en even leek het of de herfst al was aangebroken. Een mooi moment om alvast vooruit te kijken: voordat u het weet staat de feestelijke decembermaand namelijk alweer voor de deur. Als werkgever is dit een drukke periode, en dat betekent dat het juist nu […]
Lees verder →Kokkels: het goud van de Wadden
Naast de reeds behandelde coquille, venusschelpen en vongole is het deze maand tijd voor een ander populair schelpdier, namelijk de kokkel. De kokkel kan gezien worden als het Nederlandse broertje van de venusschelp. Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de twee schelpdieren. Kokkels zijn te vinden in diverse Europese wateren. Kokkels van hoogwaardige kwaliteit […]
Lees verder →Kokkels: het goud van de Wadden
Naast de reeds behandelde coquille, venusschelpen en vongole is het deze maand tijd voor een ander populair schelpdier, namelijk de kokkel. De kokkel kan gezien worden als het Nederlandse broertje van de venusschelp. Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de twee schelpdieren. Kokkels zijn te vinden in diverse Europese wateren. Kokkels van hoogwaardige kwaliteit […]
Lees verder →Gyoza: de Japanse dumplingÂ
Wat zijn dumplings? Waar komen dumplings vandaan en welke dumplings zijn het populairst? Drie vragen die voor u als inkoper belangrijk zijn om te weten en die in onderstaand artikel uitgebreid beantwoord worden. Gyoza is een Japanse dumpling die valt onder de categorie ‘Dim Sum’. Dim Sum-producten zijn al sinds jaar en dag enorm populair […]
Lees verder →Gyoza: de Japanse dumplingÂ
Wat zijn dumplings? Waar komen dumplings vandaan en welke dumplings zijn het populairst? Drie vragen die voor u als inkoper belangrijk zijn om te weten en die in onderstaand artikel uitgebreid beantwoord worden. Gyoza is een Japanse dumpling die valt onder de categorie ‘Dim Sum’. Dim Sum-producten zijn al sinds jaar en dag enorm populair […]
Lees verder →Victoriabaars: een koninklijke zoetwatervisÂ
Victoriabaars, een koninklijke naam voor een bijzondere zoetwatervis. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld en een zeer gewilde consumptievis. Victoriabaarsfilet is een stevige visfilet, neutraal van smaak en eenvoudig te gebruiken in verschillende gerechten. In Nederland is de vis ook vaak bekend onder de naam ‘nijlbaars’. Kwalitatief goede, verse victoriabaars inkopen Victoriabaars […]
Lees verder →Victoriabaars: een koninklijke zoetwatervisÂ
Victoriabaars, een koninklijke naam voor een bijzondere zoetwatervis. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld en een zeer gewilde consumptievis. Victoriabaarsfilet is een stevige visfilet, neutraal van smaak en eenvoudig te gebruiken in verschillende gerechten. In Nederland is de vis ook vaak bekend onder de naam ‘nijlbaars’. Kwalitatief goede, verse victoriabaars inkopen Victoriabaars […]
Lees verder →