Kennisbank

Rijstpapier: een delicate omhulling voor iedere culinaire creatieÂ
In onze nieuwe blog over jasmijnrijst kreeg u al een eerste kijkje in ons nieuwe droogassortiment. Als aanvulling op onze hoogwaardige verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te maken. Rijstpapier van […]
Lees verder →Rijstpapier: een delicate omhulling voor iedere culinaire creatieÂ
In onze nieuwe blog over jasmijnrijst kreeg u al een eerste kijkje in ons nieuwe droogassortiment. Als aanvulling op onze hoogwaardige verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te maken. Rijstpapier van […]
Lees verder →
Alles over rijstnoedels: ontdek ons uitgebreide aanbod
Rijstnoedels zijn een type noedels gemaakt van rijstmeel en water. Ze zijn een veelvoorkomend ingrediënt in de Aziatische keuken en worden vaak gebruikt in gerechten zoals noedelsoep, roerbakgerechten, loempia’s en salades. Rijstnoedels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van dunne vermicelli-achtige noedels tot bredere, platte noedels. AAA-kwaliteit rijstnoedels Bij Mooijer-Volendam hebben we een groot en […]
Lees verder →Alles over rijstnoedels: ontdek ons uitgebreide aanbod
Rijstnoedels zijn een type noedels gemaakt van rijstmeel en water. Ze zijn een veelvoorkomend ingrediënt in de Aziatische keuken en worden vaak gebruikt in gerechten zoals noedelsoep, roerbakgerechten, loempia’s en salades. Rijstnoedels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van dunne vermicelli-achtige noedels tot bredere, platte noedels. AAA-kwaliteit rijstnoedels Bij Mooijer-Volendam hebben we een groot en […]
Lees verder →
De diversiteit van jasmijnrijst; van Thailand naar Cambodja
Naast verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Maak kennis met ons complete droogassortiment: met producten zoals rijst, noedels en vermicelli tot sauzen, olie en azijn en diverse kruiden en specerijen. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te […]
Lees verder →De diversiteit van jasmijnrijst; van Thailand naar Cambodja
Naast verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Maak kennis met ons complete droogassortiment: met producten zoals rijst, noedels en vermicelli tot sauzen, olie en azijn en diverse kruiden en specerijen. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te […]
Lees verder →
De heilbot: een culinair meesterwerk
Heilbot is een exclusieve vis die bekendstaat om zijn delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. Met zijn imposante grootte en bijzondere kenmerken is heilbot een populaire keuze voor de echte fijnproevers. Als inkoper van heilbot is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het inkopen van zowel verse heilbot als […]
Lees verder →De heilbot: een culinair meesterwerk
Heilbot is een exclusieve vis die bekendstaat om zijn delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. Met zijn imposante grootte en bijzondere kenmerken is heilbot een populaire keuze voor de echte fijnproevers. Als inkoper van heilbot is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het inkopen van zowel verse heilbot als […]
Lees verder →
De snoekbaars: kenmerken, leefgebied en visserijÂ
De snoekbaars is een populaire sportvis die commercieel vooral bekendstaat om zijn uitstekende smaak. Het is een roofvis die voorkomt in zoet water in zowel Europa als Azië. De snoekbaars is goed herkenbaar aan zijn langgerekte lichaam en brede kop met een grote bek vol scherpe tanden. Past de snoekbaars in het rijtje zeebaars, roodbaars […]
Lees verder →De snoekbaars: kenmerken, leefgebied en visserijÂ
De snoekbaars is een populaire sportvis die commercieel vooral bekendstaat om zijn uitstekende smaak. Het is een roofvis die voorkomt in zoet water in zowel Europa als Azië. De snoekbaars is goed herkenbaar aan zijn langgerekte lichaam en brede kop met een grote bek vol scherpe tanden. Past de snoekbaars in het rijtje zeebaars, roodbaars […]
Lees verder →
Vier de feestdagen met een kerstpakket van Mooijer-Volendam
Storm Poly raasde woensdag 5 juli 2023 door ons land en even leek het of de herfst al was aangebroken. Een mooi moment om alvast vooruit te kijken: voordat u het weet staat de feestelijke decembermaand namelijk alweer voor de deur. Als werkgever is dit een drukke periode, en dat betekent dat het juist nu […]
Lees verder →Vier de feestdagen met een kerstpakket van Mooijer-Volendam
Storm Poly raasde woensdag 5 juli 2023 door ons land en even leek het of de herfst al was aangebroken. Een mooi moment om alvast vooruit te kijken: voordat u het weet staat de feestelijke decembermaand namelijk alweer voor de deur. Als werkgever is dit een drukke periode, en dat betekent dat het juist nu […]
Lees verder →
Kokkels: het goud van de Wadden
Naast de reeds behandelde coquille, venusschelpen en vongole is het deze maand tijd voor een ander populair schelpdier, namelijk de kokkel. De kokkel kan gezien worden als het Nederlandse broertje van de venusschelp. Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de twee schelpdieren. Kokkels zijn te vinden in diverse Europese wateren. Kokkels van hoogwaardige kwaliteit […]
Lees verder →Kokkels: het goud van de Wadden
Naast de reeds behandelde coquille, venusschelpen en vongole is het deze maand tijd voor een ander populair schelpdier, namelijk de kokkel. De kokkel kan gezien worden als het Nederlandse broertje van de venusschelp. Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de twee schelpdieren. Kokkels zijn te vinden in diverse Europese wateren. Kokkels van hoogwaardige kwaliteit […]
Lees verder →
Gyoza: de Japanse dumplingÂ
Wat zijn dumplings? Waar komen dumplings vandaan en welke dumplings zijn het populairst? Drie vragen die voor u als inkoper belangrijk zijn om te weten en die in onderstaand artikel uitgebreid beantwoord worden. Gyoza is een Japanse dumpling die valt onder de categorie ‘Dim Sum’. Dim Sum-producten zijn al sinds jaar en dag enorm populair […]
Lees verder →Gyoza: de Japanse dumplingÂ
Wat zijn dumplings? Waar komen dumplings vandaan en welke dumplings zijn het populairst? Drie vragen die voor u als inkoper belangrijk zijn om te weten en die in onderstaand artikel uitgebreid beantwoord worden. Gyoza is een Japanse dumpling die valt onder de categorie ‘Dim Sum’. Dim Sum-producten zijn al sinds jaar en dag enorm populair […]
Lees verder →
Victoriabaars: een koninklijke zoetwatervisÂ
Victoriabaars, een koninklijke naam voor een bijzondere zoetwatervis. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld en een zeer gewilde consumptievis. Victoriabaarsfilet is een stevige visfilet, neutraal van smaak en eenvoudig te gebruiken in verschillende gerechten. In Nederland is de vis ook vaak bekend onder de naam ‘nijlbaars’. Kwalitatief goede, verse victoriabaars inkopen Victoriabaars […]
Lees verder →Victoriabaars: een koninklijke zoetwatervisÂ
Victoriabaars, een koninklijke naam voor een bijzondere zoetwatervis. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld en een zeer gewilde consumptievis. Victoriabaarsfilet is een stevige visfilet, neutraal van smaak en eenvoudig te gebruiken in verschillende gerechten. In Nederland is de vis ook vaak bekend onder de naam ‘nijlbaars’. Kwalitatief goede, verse victoriabaars inkopen Victoriabaars […]
Lees verder →
Een zwak voor zwaardvis
Zwaardvis: een bijzondere vis met een bijzonder uiterlijk. Wanneer je een zwaardvis in z’n geheel ziet, is het niet heel verrassend hoe deze vis aan z’n naam gekomen is. Deze spectaculaire vis heeft namelijk een extreem lange bovenkaak in de vorm van een zwaard. Dit bijzondere uiterlijk maakt de vis uiterst populair bij beroeps- en […]
Lees verder →Een zwak voor zwaardvis
Zwaardvis: een bijzondere vis met een bijzonder uiterlijk. Wanneer je een zwaardvis in z’n geheel ziet, is het niet heel verrassend hoe deze vis aan z’n naam gekomen is. Deze spectaculaire vis heeft namelijk een extreem lange bovenkaak in de vorm van een zwaard. Dit bijzondere uiterlijk maakt de vis uiterst populair bij beroeps- en […]
Lees verder →
De bekendste dumpling Ha Kau
Dumplings of Dim Sum-producten zijn in Azië al eeuwenlang enorm populair. Ook in Europa neemt de populariteit van bekende Dim Sum steeds meer toe. De meest bekende Dim Sum-producten zijn Ha Kau, Gyoza of dumplings gevuld met varkensvlees of kip. We vertelden al eens eerder over de verschillende Dim-Sum producten bij Mooijer Volendam: Wat is […]
Lees verder →De bekendste dumpling Ha Kau
Dumplings of Dim Sum-producten zijn in Azië al eeuwenlang enorm populair. Ook in Europa neemt de populariteit van bekende Dim Sum steeds meer toe. De meest bekende Dim Sum-producten zijn Ha Kau, Gyoza of dumplings gevuld met varkensvlees of kip. We vertelden al eens eerder over de verschillende Dim-Sum producten bij Mooijer Volendam: Wat is […]
Lees verder →
Watertanden met wijting
Wijting is geen vissoort die je vaak op de reclameborden in viswinkels ziet staan. Toch is wijting een veelgebruikte vis, die voornamelijk verwerkt wordt in visgerechten of gebruikt wordt voor de populaire kibbeling. De reden dat er in winkels niet gepronkt wordt met het woord ‘wijting’, is omdat deze vissoort vanwege de lage prijs vaak […]
Lees verder →Watertanden met wijting
Wijting is geen vissoort die je vaak op de reclameborden in viswinkels ziet staan. Toch is wijting een veelgebruikte vis, die voornamelijk verwerkt wordt in visgerechten of gebruikt wordt voor de populaire kibbeling. De reden dat er in winkels niet gepronkt wordt met het woord ‘wijting’, is omdat deze vissoort vanwege de lage prijs vaak […]
Lees verder →