Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op +31 (0)299-399 999

Kennisbank

Sojasaus Mooijer

Sojasaus: dé smaakmaker uit de Aziatische keuken

Sojasaus is de bekendste smaakmaker uit de Aziatische keuken. Sterker nog: het is een onmisbaar ingrediënt. Deze donkerkleurige, hartige én zoete saus is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en kent een lange geschiedenis. Van de oorsprong in het oude China tot de wereldwijde populariteit van vandaag: sojasaus heeft een lange weg afgelegd om te staan waar […]

Lees verder →
Sojasaus Mooijer

Sojasaus: dé smaakmaker uit de Aziatische keuken

Sojasaus is de bekendste smaakmaker uit de Aziatische keuken. Sterker nog: het is een onmisbaar ingrediënt. Deze donkerkleurige, hartige én zoete saus is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en kent een lange geschiedenis. Van de oorsprong in het oude China tot de wereldwijde populariteit van vandaag: sojasaus heeft een lange weg afgelegd om te staan waar […]

Lees verder →
Sesamzaad Mooijer Volendam

Sesamzaad: oeroud voedzaam product met sterke smaak 

Sesamzaad voegt een unieke twist toe aan gerechten over de hele wereld. Deze kleine, ovale zaadjes van de sesamplant kennen een rijke geschiedenis en zijn een van de oudste gewassen ter wereld. Na hun oorsprong in Afrika zijn ze nu wereldwijd verspreid en spelen ze een belangrijke rol in verschillende keukens. In dit artikel gaan […]

Lees verder →
Sesamzaad Mooijer Volendam

Sesamzaad: oeroud voedzaam product met sterke smaak 

Sesamzaad voegt een unieke twist toe aan gerechten over de hele wereld. Deze kleine, ovale zaadjes van de sesamplant kennen een rijke geschiedenis en zijn een van de oudste gewassen ter wereld. Na hun oorsprong in Afrika zijn ze nu wereldwijd verspreid en spelen ze een belangrijke rol in verschillende keukens. In dit artikel gaan […]

Lees verder →
Kokosmelk in elke wereldkeuken

Kokosmelk in de wereldkeuken: van de oorsprong tot huidige trends

Kokosmelk is een veelzijdig en veelgebruikt ingrediënt dat oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, maar wereldwijd steeds populairder wordt. Deze romige vloeistof ontstaat door het persen van kokosnootvruchtvlees. Al eeuwenlang speelt kokosmelk een centrale rol in verschillende culinaire tradities en recepten. In dit artikel gaan we dieper in op het totaalplaatje van kokosmelk, zodat u precies weet […]

Lees verder →
Kokosmelk in elke wereldkeuken

Kokosmelk in de wereldkeuken: van de oorsprong tot huidige trends

Kokosmelk is een veelzijdig en veelgebruikt ingrediënt dat oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, maar wereldwijd steeds populairder wordt. Deze romige vloeistof ontstaat door het persen van kokosnootvruchtvlees. Al eeuwenlang speelt kokosmelk een centrale rol in verschillende culinaire tradities en recepten. In dit artikel gaan we dieper in op het totaalplaatje van kokosmelk, zodat u precies weet […]

Lees verder →
fruit spring rolls

Rijstpapier: een delicate omhulling voor iedere culinaire creatie 

In onze nieuwe blog over jasmijnrijst kreeg u al een eerste kijkje in ons nieuwe droogassortiment. Als aanvulling op onze hoogwaardige verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te maken.  Rijstpapier van […]

Lees verder →
fruit spring rolls

Rijstpapier: een delicate omhulling voor iedere culinaire creatie 

In onze nieuwe blog over jasmijnrijst kreeg u al een eerste kijkje in ons nieuwe droogassortiment. Als aanvulling op onze hoogwaardige verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te maken.  Rijstpapier van […]

Lees verder →
rijstnoedels

Alles over rijstnoedels: ontdek ons uitgebreide aanbod

Rijstnoedels zijn een type noedels gemaakt van rijstmeel en water. Ze zijn een veelvoorkomend ingrediënt in de Aziatische keuken en worden vaak gebruikt in gerechten zoals noedelsoep, roerbakgerechten, loempia’s en salades. Rijstnoedels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van dunne vermicelli-achtige noedels tot bredere, platte noedels. AAA-kwaliteit rijstnoedels Bij Mooijer-Volendam hebben we een groot en […]

Lees verder →
rijstnoedels

Alles over rijstnoedels: ontdek ons uitgebreide aanbod

Rijstnoedels zijn een type noedels gemaakt van rijstmeel en water. Ze zijn een veelvoorkomend ingrediënt in de Aziatische keuken en worden vaak gebruikt in gerechten zoals noedelsoep, roerbakgerechten, loempia’s en salades. Rijstnoedels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van dunne vermicelli-achtige noedels tot bredere, platte noedels. AAA-kwaliteit rijstnoedels Bij Mooijer-Volendam hebben we een groot en […]

Lees verder →
Jasmijnrijst

De diversiteit van jasmijnrijst; van Thailand naar Cambodja

Naast verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Maak kennis met ons complete droogassortiment: met producten zoals rijst, noedels en vermicelli tot sauzen, olie en azijn en diverse kruiden en specerijen. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te […]

Lees verder →
Jasmijnrijst

De diversiteit van jasmijnrijst; van Thailand naar Cambodja

Naast verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Maak kennis met ons complete droogassortiment: met producten zoals rijst, noedels en vermicelli tot sauzen, olie en azijn en diverse kruiden en specerijen. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te […]

Lees verder →
Zwarte heilbot 

De heilbot: een culinair meesterwerk

Heilbot is een exclusieve vis die bekendstaat om zijn delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. Met zijn imposante grootte en bijzondere kenmerken is heilbot een populaire keuze voor de echte fijnproevers. Als inkoper van heilbot is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het inkopen van zowel verse heilbot als […]

Lees verder →
Zwarte heilbot 

De heilbot: een culinair meesterwerk

Heilbot is een exclusieve vis die bekendstaat om zijn delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. Met zijn imposante grootte en bijzondere kenmerken is heilbot een populaire keuze voor de echte fijnproevers. Als inkoper van heilbot is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het inkopen van zowel verse heilbot als […]

Lees verder →
Snoekbaars

De snoekbaars: kenmerken, leefgebied en visserij 

De snoekbaars is een populaire sportvis die commercieel vooral bekendstaat om zijn uitstekende smaak. Het is een roofvis die voorkomt in zoet water in zowel Europa als Azië. De snoekbaars is goed herkenbaar aan zijn langgerekte lichaam en brede kop met een grote bek vol scherpe tanden. Past de snoekbaars in het rijtje zeebaars, roodbaars […]

Lees verder →
Snoekbaars

De snoekbaars: kenmerken, leefgebied en visserij 

De snoekbaars is een populaire sportvis die commercieel vooral bekendstaat om zijn uitstekende smaak. Het is een roofvis die voorkomt in zoet water in zowel Europa als Azië. De snoekbaars is goed herkenbaar aan zijn langgerekte lichaam en brede kop met een grote bek vol scherpe tanden. Past de snoekbaars in het rijtje zeebaars, roodbaars […]

Lees verder →
Pakket royal Volendam

Vier de feestdagen met een kerstpakket van Mooijer-Volendam

Storm Poly raasde woensdag 5 juli 2023 door ons land en even leek het of de herfst al was aangebroken. Een mooi moment om alvast vooruit te kijken: voordat u het weet staat de feestelijke decembermaand namelijk alweer voor de deur.  Als werkgever is dit een drukke periode, en dat betekent dat het juist nu […]

Lees verder →
Pakket royal Volendam

Vier de feestdagen met een kerstpakket van Mooijer-Volendam

Storm Poly raasde woensdag 5 juli 2023 door ons land en even leek het of de herfst al was aangebroken. Een mooi moment om alvast vooruit te kijken: voordat u het weet staat de feestelijke decembermaand namelijk alweer voor de deur.  Als werkgever is dit een drukke periode, en dat betekent dat het juist nu […]

Lees verder →
Kokkels in de keuken

Kokkels: het goud van de Wadden

Naast de reeds behandelde coquille, venusschelpen en vongole is het deze maand tijd voor een ander populair schelpdier, namelijk de kokkel. De kokkel kan gezien worden als het Nederlandse broertje van de venusschelp. Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de twee schelpdieren.  Kokkels zijn te vinden in diverse Europese wateren. Kokkels van hoogwaardige kwaliteit […]

Lees verder →
Kokkels in de keuken

Kokkels: het goud van de Wadden

Naast de reeds behandelde coquille, venusschelpen en vongole is het deze maand tijd voor een ander populair schelpdier, namelijk de kokkel. De kokkel kan gezien worden als het Nederlandse broertje van de venusschelp. Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de twee schelpdieren.  Kokkels zijn te vinden in diverse Europese wateren. Kokkels van hoogwaardige kwaliteit […]

Lees verder →
Gyoza - Mooijer Volendam

Gyoza: de Japanse dumpling 

Wat zijn dumplings? Waar komen dumplings vandaan en welke dumplings zijn het populairst? Drie vragen die voor u als inkoper belangrijk zijn om te weten en die in onderstaand artikel uitgebreid beantwoord worden.  Gyoza is een Japanse dumpling die valt onder de categorie ‘Dim Sum’. Dim Sum-producten zijn al sinds jaar en dag enorm populair […]

Lees verder →
Gyoza - Mooijer Volendam

Gyoza: de Japanse dumpling 

Wat zijn dumplings? Waar komen dumplings vandaan en welke dumplings zijn het populairst? Drie vragen die voor u als inkoper belangrijk zijn om te weten en die in onderstaand artikel uitgebreid beantwoord worden.  Gyoza is een Japanse dumpling die valt onder de categorie ‘Dim Sum’. Dim Sum-producten zijn al sinds jaar en dag enorm populair […]

Lees verder →
victoriabaars Mooijer-Volendam

Victoriabaars: een koninklijke zoetwatervis 

Victoriabaars, een koninklijke naam voor een bijzondere zoetwatervis. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld en een zeer gewilde consumptievis. Victoriabaarsfilet is een stevige visfilet, neutraal van smaak en eenvoudig te gebruiken in verschillende gerechten. In Nederland is de vis ook vaak bekend onder de naam ‘nijlbaars’.  Kwalitatief goede, verse victoriabaars inkopen Victoriabaars […]

Lees verder →
victoriabaars Mooijer-Volendam

Victoriabaars: een koninklijke zoetwatervis 

Victoriabaars, een koninklijke naam voor een bijzondere zoetwatervis. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld en een zeer gewilde consumptievis. Victoriabaarsfilet is een stevige visfilet, neutraal van smaak en eenvoudig te gebruiken in verschillende gerechten. In Nederland is de vis ook vaak bekend onder de naam ‘nijlbaars’.  Kwalitatief goede, verse victoriabaars inkopen Victoriabaars […]

Lees verder →
Copyright © 2024 Mooijer-Volendam

Winkelwagen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.