Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op +31 (0)299-399 999

Historie Mooijer-Volendam

1988 - heden

Oprichting Mooijer Volendam

1988

In het jaar 1988 richten de gebroeders Carlo en René in een klein huurpand de firma Mooijer Volendam op. Met een handvol werknemers werden klanten voornamelijk voorzien van Noordzee garnalen, destijds het hoofdproduct van Mooijer. Later werd dit bescheiden assortiment uitgebreid met Surinaamse exotische diepvriesvis zoals Snappers en Gamba’s uit Nigeria.

Gestage groei Mooijer Volendam

1992

Door een jaarlijkse gestage groei konden de broers het zich in 1992 veroorloven om te verhuizen naar een eigen bedrijfsgebouw. Omdat dit pand een stuk meer ruimte bood, werd het assortiment uitgebreid. Vanaf nu werd ook vis over de landgrens geëxporteerd. Eerst Engeland, niet veel later volgde Duitsland en Frankrijk.

Holsu Suriname

1996

In 1996 zette visgroothandel Mooijer-Volendam de stap om met twee partners een vestiging in Suriname te beginnen. Dit onderdeel kreeg de originele naam HOLSU, wat staat voor Holland-Suriname. Vandaag de dag worden hier met 5 vissersboten in eigen beheer voornamelijk exotische vissoorten gevangen, verwerkt en vervolgens verstuurd naar onze vestigingen in Nederland. Daarnaast exporteert deze joint-venture onder eigen naam richting landen als Jamaica, Japan en de VS.

Vismarkt Mooijer in Foodcenter Amsterdam

1997

Een andere locatie van Mooijer, in het Foodcenter te Amsterdam, onderging in het jaar 1997 een opknapbeurt. Hier werd destijds een nieuw pand uit de grond gestampt voorzien van een koelcel en diepvries voor de opslag van diepvriesproducten. Tegenwoordig komen hier dagelijks tientallen klanten hun diepgevroren- of verse vis afhalen, voornamelijk horecaondernemers. Omdat de huidige locatie alweer ruim 20 jaar in gebruik is, zijn wij druk in overleg met de gemeente Amsterdam voor de realisatie van een nieuwe verkooplocatie. Naar verwachting kan in het jaar 2020 eindelijk begonnen worden met de bouw van een gloednieuw pand.

Vestiging Mooijer, de Toek Volendam

2001

Om een grotere groep klanten te kunnen bedienen is het assortiment naast diepgevroren en verse vis, inmiddels uitgebreid met legio andere diepvriesproducten zoals dim sum producten, kikkerbillen en pluimvee. De groei die met deze assortimentsuitbreiding gepaard ging, zorgde ervoor dat Mooijer behoefte kreeg aan een groter bedrijfspand. In 2001 werd een nieuw vrieshuis met bijbehorend kantoor in gebruik genomen.

Overname Lou Snoek Volendam

2003

In 2003 werd visrokerij Lou Snoek overgenomen, een bedrijf met een sterke naam op het gebied van gerookte vissoorten. Door de samenvoeging van beide bedrijven kan Mooijer vanaf nu klanten een totaaloplossing bieden met zowel diepvriesproducten als gerookte- en verse vis. Omdat de rokerij van Lou Snoek zich logischerwijs nog op een andere locatie bevond, moest vanaf nu wel vanuit twee verschillende locaties gewerkt worden.

Vestiging Mooijer, Dwarskuul Volendam

2015

Om alles weer onder één dak te krijgen en te kunnen voldoen aan de steeds hoger wordende eisen van zowel klanten als toezichthouders, is in het jaar 2015 het nieuwe bedrijfsgebouw in gebruik genomen. Binnen dit pand bevinden zich een hypermoderne rokerij, diepvrieshal met de meest uiteenlopende (vis)producten en kantoor waar ons in- en verkoopteam dagelijks voor u klaar zit.

Vestiging Mooijer, Dwarskuul Volendam

2021

In 2021 is de overname van verse vis leverancier Snoek Patat een feit. Snoek Patat is een sterke speler op het gebied van verse vis, die bekend staat om zijn topkwaliteit. Omdat dit ook het belangrijkste speerpunt is van Mooijer-Volendam, zorgt de overname voor een hele goede aanvulling. Vanaf nu is Mooijer-Volendam een grote speler op het gebied van diepvriesproducten, gerookte vis en verse vis.

Copyright © 2021 Mooijer-Volendam

Winkelwagen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.