Kennisbank

Groenten uit de diepvries: sugar snaps, edamame en lotuswortel
De vraag naar diepvriesgroenten blijft groeien en MOOIJER speelt hierop in. MOOIJER erkend het feit dat diepvriesgroenten niet alleen handig en lang houdbaar zijn, maar ook dat ze veelzijdig en voedzaam zijn. In dit artikel wordt productkennis over sugar snaps, edamame en lotuswortel besproken.
Lees verder →Groenten uit de diepvries: sugar snaps, edamame en lotuswortel
De vraag naar diepvriesgroenten blijft groeien en MOOIJER speelt hierop in. MOOIJER erkend het feit dat diepvriesgroenten niet alleen handig en lang houdbaar zijn, maar ook dat ze veelzijdig en voedzaam zijn. In dit artikel wordt productkennis over sugar snaps, edamame en lotuswortel besproken.
Lees verder →
Rijstmeel: geliefd basisingrediënt uit de Azië
Rijstmeel is een fijngemalen poeder van rijstkorrels en kent een lange traditie in de Aziatische keuken. Als hoofdingrediënt voor enorm veel gerechten én als glutenvrij alternatief voor tarwemeel wordt rijstmeel steeds populairder in keukens wereldwijd. Van luchtige pannenkoeken tot Japanse mochi: rijstmeel is bij recht een onmisbaar ingrediënt.
Lees verder →Rijstmeel: geliefd basisingrediënt uit de Azië
Rijstmeel is een fijngemalen poeder van rijstkorrels en kent een lange traditie in de Aziatische keuken. Als hoofdingrediënt voor enorm veel gerechten én als glutenvrij alternatief voor tarwemeel wordt rijstmeel steeds populairder in keukens wereldwijd. Van luchtige pannenkoeken tot Japanse mochi: rijstmeel is bij recht een onmisbaar ingrediënt.
Lees verder →
Rivierkreeft: van invasieve plaag tot culinaire delicatesse
Rivierkreeft is een kleine maar smaakvolle delicatesse die steeds vaker op het menu verschijnt. Oorspronkelijk hoorden de soorten die we hier nu vinden niet in ons landschap thuis, maar toch wemelt het er inmiddels van in de Nederlandse sloten, meren en rivieren. In de vorige eeuw zijn ze door menselijk handelen geïntroduceerd, en dankzij hun aanpassingsvermogen en het ontbreken van natuurlijke vijanden konden ze zich razendsnel verspreiden.
Lees verder →Rivierkreeft: van invasieve plaag tot culinaire delicatesse
Rivierkreeft is een kleine maar smaakvolle delicatesse die steeds vaker op het menu verschijnt. Oorspronkelijk hoorden de soorten die we hier nu vinden niet in ons landschap thuis, maar toch wemelt het er inmiddels van in de Nederlandse sloten, meren en rivieren. In de vorige eeuw zijn ze door menselijk handelen geïntroduceerd, en dankzij hun aanpassingsvermogen en het ontbreken van natuurlijke vijanden konden ze zich razendsnel verspreiden.
Lees verder →
Limoenbladeren: Exotische smaakmaker uit Zuidoost-Azië
Limoenbladeren, ook bekend als kaffir- of makrut-limoenbladeren, zijn een onmisbaar ingrediënt in de Zuidoost-Aziatische keuken. Dankzij hun intense citrusaroma en opvallende dubbele bladvorm voegen ze een frisheid toe aan voornamelijk Aziatischea gerechten. Hoewel verse blaadjes in Nederland soms lastig te vinden zijn, bieden bevroren limoenbladeren een uitstekend alternatief dat de smaak goed behoudt.
Lees verder →Limoenbladeren: Exotische smaakmaker uit Zuidoost-Azië
Limoenbladeren, ook bekend als kaffir- of makrut-limoenbladeren, zijn een onmisbaar ingrediënt in de Zuidoost-Aziatische keuken. Dankzij hun intense citrusaroma en opvallende dubbele bladvorm voegen ze een frisheid toe aan voornamelijk Aziatischea gerechten. Hoewel verse blaadjes in Nederland soms lastig te vinden zijn, bieden bevroren limoenbladeren een uitstekend alternatief dat de smaak goed behoudt.
Lees verder →
Chilisaus: de bekendste Oosterse smaakmaker
Chilisaus is een van de populairste smaakmakers ter wereld. Het is een zoete, pittige saus die zijn kenmerkende smaak krijgt van chilipepers. Er bestaan tientallen varianten van: sommige chilisausen zijn mild, anderen juist extreem heet. Wat ze allemaal gemeen hebben, is die mooie combinatie van pittigheid en een subtiele zoetheid. Onderwerpen die in dit artikel […]
Lees verder →Chilisaus: de bekendste Oosterse smaakmaker
Chilisaus is een van de populairste smaakmakers ter wereld. Het is een zoete, pittige saus die zijn kenmerkende smaak krijgt van chilipepers. Er bestaan tientallen varianten van: sommige chilisausen zijn mild, anderen juist extreem heet. Wat ze allemaal gemeen hebben, is die mooie combinatie van pittigheid en een subtiele zoetheid. Onderwerpen die in dit artikel […]
Lees verder →
Zeewier: het groene goud uit de oceaan
Zeewier staat in Oosterse landen bekend als het ‘groene wonder uit de oceaan’. Het is niet alleen een superfood bomvol voedingsstoffen, maar óók een duurzaam product dat goed is voor de planeet. Van sushi tot smoothies en van chips tot salade: zeewier verovert keukens over de hele wereld. Lees verder en ontdek waarom zeewier het […]
Lees verder →Zeewier: het groene goud uit de oceaan
Zeewier staat in Oosterse landen bekend als het ‘groene wonder uit de oceaan’. Het is niet alleen een superfood bomvol voedingsstoffen, maar óók een duurzaam product dat goed is voor de planeet. Van sushi tot smoothies en van chips tot salade: zeewier verovert keukens over de hele wereld. Lees verder en ontdek waarom zeewier het […]
Lees verder →
Mungbonen: eiwitrijke peulvrucht uit India
Mungbonen zijn kleine, groene peulvruchten die al honderden jaren geliefd zijn in de Aziatische keuken. In het Westen winnen deze voedzame en eiwitrijke bonen steeds meer terrein. In dit artikel lees je alles over de voedingswaarde, de gezondheidsvoordelen én manieren waarop je mungbonen kunt bereiden. Onderwerpen die in dit artikel besproken worden: Korte introductie mungbonen […]
Lees verder →Mungbonen: eiwitrijke peulvrucht uit India
Mungbonen zijn kleine, groene peulvruchten die al honderden jaren geliefd zijn in de Aziatische keuken. In het Westen winnen deze voedzame en eiwitrijke bonen steeds meer terrein. In dit artikel lees je alles over de voedingswaarde, de gezondheidsvoordelen én manieren waarop je mungbonen kunt bereiden. Onderwerpen die in dit artikel besproken worden: Korte introductie mungbonen […]
Lees verder →
Zwarte rijst: kerngezonde graansoort met stevige structuur
Zwarte rijst wordt ook wel paarse rijst of verboden rijst genoemd. Het graansoort kent een opmerkelijke geschiedenis die teruggaat tot zo’n 10.000 jaar geleden in Azië. Naast de opvallende kleur, biedt zwarte rijst tientallen culinaire mogelijkheden én wordt het geprezen om de voedingswaarde. Met andere woorden: een veelzijdig topproduct. In dit artikel ontdek je hoe […]
Lees verder →Zwarte rijst: kerngezonde graansoort met stevige structuur
Zwarte rijst wordt ook wel paarse rijst of verboden rijst genoemd. Het graansoort kent een opmerkelijke geschiedenis die teruggaat tot zo’n 10.000 jaar geleden in Azië. Naast de opvallende kleur, biedt zwarte rijst tientallen culinaire mogelijkheden én wordt het geprezen om de voedingswaarde. Met andere woorden: een veelzijdig topproduct. In dit artikel ontdek je hoe […]
Lees verder →
Sojasaus: dé smaakmaker uit de Aziatische keuken
Sojasaus is de bekendste smaakmaker uit de Aziatische keuken. Sterker nog: het is een onmisbaar ingrediënt. Deze donkerkleurige, hartige én zoete saus is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en kent een lange geschiedenis. Van de oorsprong in het oude China tot de wereldwijde populariteit van vandaag: sojasaus heeft een lange weg afgelegd om te staan waar […]
Lees verder →Sojasaus: dé smaakmaker uit de Aziatische keuken
Sojasaus is de bekendste smaakmaker uit de Aziatische keuken. Sterker nog: het is een onmisbaar ingrediënt. Deze donkerkleurige, hartige én zoete saus is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en kent een lange geschiedenis. Van de oorsprong in het oude China tot de wereldwijde populariteit van vandaag: sojasaus heeft een lange weg afgelegd om te staan waar […]
Lees verder →
Sesamzaad: oeroud voedzaam product met sterke smaak
Sesamzaad voegt een unieke twist toe aan gerechten over de hele wereld. Deze kleine, ovale zaadjes van de sesamplant kennen een rijke geschiedenis en zijn een van de oudste gewassen ter wereld. Na hun oorsprong in Afrika zijn ze nu wereldwijd verspreid en spelen ze een belangrijke rol in verschillende keukens. In dit artikel gaan […]
Lees verder →Sesamzaad: oeroud voedzaam product met sterke smaak
Sesamzaad voegt een unieke twist toe aan gerechten over de hele wereld. Deze kleine, ovale zaadjes van de sesamplant kennen een rijke geschiedenis en zijn een van de oudste gewassen ter wereld. Na hun oorsprong in Afrika zijn ze nu wereldwijd verspreid en spelen ze een belangrijke rol in verschillende keukens. In dit artikel gaan […]
Lees verder →
Kokosmelk in de wereldkeuken: van de oorsprong tot huidige trends
Kokosmelk is een veelzijdig en veelgebruikt ingrediënt dat oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, maar wereldwijd steeds populairder wordt. Deze romige vloeistof ontstaat door het persen van kokosnootvruchtvlees. Al eeuwenlang speelt kokosmelk een centrale rol in verschillende culinaire tradities en recepten. In dit artikel gaan we dieper in op het totaalplaatje van kokosmelk, zodat u precies weet […]
Lees verder →Kokosmelk in de wereldkeuken: van de oorsprong tot huidige trends
Kokosmelk is een veelzijdig en veelgebruikt ingrediënt dat oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, maar wereldwijd steeds populairder wordt. Deze romige vloeistof ontstaat door het persen van kokosnootvruchtvlees. Al eeuwenlang speelt kokosmelk een centrale rol in verschillende culinaire tradities en recepten. In dit artikel gaan we dieper in op het totaalplaatje van kokosmelk, zodat u precies weet […]
Lees verder →
Rijstpapier: een delicate omhulling voor iedere culinaire creatie
In onze nieuwe blog over jasmijnrijst kreeg u al een eerste kijkje in ons nieuwe droogassortiment. Als aanvulling op onze hoogwaardige verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te maken. Rijstpapier van […]
Lees verder →Rijstpapier: een delicate omhulling voor iedere culinaire creatie
In onze nieuwe blog over jasmijnrijst kreeg u al een eerste kijkje in ons nieuwe droogassortiment. Als aanvulling op onze hoogwaardige verse visproducten, onze schaal- en schelpdieren en diverse gerookte vissoorten heeft Mooijer-Volendam zeer recent haar assortiment opnieuw uitgebreid. Alles om het voor onze klanten en inkopers zoals u nóg makkelijker te maken. Rijstpapier van […]
Lees verder →