Wilt u advies of telefonisch bestellen? U kunt ons bereiken op +31 (0)299-399 999

Coquilles met notenboter in een taartje van filodeeg

De zachte smaak van coquilles in combinatie met het krokante filodeeg maakt dit gerecht compleet!

Wat heb je nodig:

  • coquilles
  • ui
  • 40 gram hazelnoten
  • een strook verse peterselie
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • filodeeg
  • zeekraal
  • muffinvormpjes

Zo maak je het:

  1. Haal de filodeeg uit de diepvries zodat ze kunnen ontdooien.
  2. Hak de hazelnoten fijn. Verhit een koekenpan met 15 gram boter en rooster de hazelnoten. Laat afkoelen op een bord. Versnipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verhit de koekenpan opnieuw met 15 gram boter en bak de ui. Voeg daarna de rest van de boter toe en laat het smelten. Roer daarna de peterselie en hazelnoten door de pan met ui en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak in een andere koekenpan de zeekraal met zout. (voor extra smaak)
  4. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak de coquilles aan beide kanten.

*Tip: Er kan veel vocht ontstaan waardoor het waterig wordt. Je kunt het vocht er af en toe uit halen. Als het vocht weg is krijgen de coquilles een lekker bruin laagje.

Ondertussen kunnen we beginnen aan de filodeeg taartjes!

  1. Verwarm de oven op 200 graden. 
  2. Snij een vel filodeeg in tweeรซn. Je gebruikt ongeveer drie vellen per muffin vorm (per persoon). Vet de muffinvormpjes in met wat boter. Bekleed de muffinvormpjes met de vellen zodat de punten van het filodeeg omhoog steken. 
  3. Bak de filodeegtaartjes in 15 min goudbruin. Vul de bakjes daarna met het hazelnoot- ui mengsel en een coquille. Leg naast het filodeegtaartje ook nog wat van het mengsel en wat coquilles en garneer met de zoute zeekraal!

Eet smakelijk! 

Copyright © 2024 Mooijer-Volendam

Winkelwagen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.